Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler med bokstaver og tall som lagres på datamaskinen, mobiltelefonen eller nettbrettet når du besøker et nettsted som anvender informasjonskapsler.
De kan brukes for å spore hvilke sider du besøker på nettstedet, lagre informasjon du har angitt eller huske preferanser, for eksempel språkinnstillingene.

Øktinformasjonskapsler lagres bare midlertidig mens du besøker nettstedet. De brukes for at du skal kunne utføre det ærendet du har i banken og forsvinner når du logger deg ut eller avslutter nettleseren.

Faste informasjonskapsler lagrer en fil på datamaskinen i en begrenset tidsperiode. Nettstedet bruker faste informasjonskapsler for å følge navigeringen din og samle statistikk for å optimere og forbedre nettstedet. Noen av disse faste informasjonskapslene er såkalte tredjepart-informasjonskapsler fra selskaper som måler trafikk og andre eksterne parter vi bruker til å spore navigeringen din på nettstedet. Informasjonen brukes blant annet for å forbedre nettstedet og vise digitale tilbud, selv på andre nettsteder.

Hvorfor brukes informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er nødvendige for at vi skal kunne gjøre våre digitale tjenester – som for eksempel nettbanken – enklere for deg å bruke, gi oss en bedre forståelse av hvordan nettstedet brukes og for å forbedre tjenestene vi tilbyr. De brukes også i vår markedsføring og informasjonen deles da, blant andre, med Google. Les mer hos Google.

I enkelte tilfeller innebærer bruk av informasjonskapsler at vi behandler personopplysninger. All behandling av personopplysninger finner sted i henhold til våre retningslinjer for behandling av personopplysninger.

Informasjon om behandling av personopplysninger

Samtykke til informasjonskapsler

I henhold til loven om elektronisk kommunikasjon, skal alle som besøker et nettsted få informasjon om informasjonskapsler og hva de brukes til. Vi trenger ditt samtykke dersom det ikke er slik at informasjonskapsler er nødvendige for den tjeneste du uttrykkelig har bedt om. Du samtykker ved å tillate informasjonskapsler i nettleseren din.

Informasjonskapsler i nettbanken

Swedbanks påloggede tjenester (nettbanken) bruker øktinformasjonskapsler for at nettserveren skal kunne skille de ulike brukerne fra hverandre. Informasjonskapselen inneholder identiteten din, og lagres på datamaskinen så lenge du er koblet opp mot på påloggede tjeneste. Den forsvinner når du logger deg ut. For å kunne bruke våre påloggede tjenester, må du tillate informasjonskapsler i nettleseren din.

Slik håndterer du informasjonskapsler i nettleseren din

Hvis du vil, kan du fjerne informasjonskapsler via innstillingene i nettleseren. Vær klar over at nettbanken ikke fungerer dersom du tar bort eller blokkerer informasjonskapsler. Det kan også påvirke resten av nettstedet vårt og hvordan det fungerer for deg.
Slik gjør du for å håndtere informasjonskapsler i nettleseren din*:

Internet Explorer, Windows 10, Windows 8.1, Windows 7
Google Chrome
Safari
Mozilla Firefox

Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om informasjonskapsler på dette nettstedet, kan du kontakte:

+47 23 23 80 00